Βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό

IMG 9192Ο Αναστάσιος Μπονιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το 20ο Λύκειο Αθηνών με «άριστα» και εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών όπου αποφοίτησε το 1991. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στο Τμήμα Αιματολογίας Αιμοδοσίας. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για 2 ½ έτη όπου διεπίστωσε ιδίοις όμμασι τις βασικότατες αδυναμίες της κεντρικής κρατικής διοίκησης να ανταποκριθεί στην παροχή του θεμελιώδους αγαθού της υγείας στους κατοίκους της περιφέρειας.

IMG 9215Εξειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο Τμήμα «Ενδοκρινολογίας Σακχαρώδους Διαβήτη & Μεταβολισμού» υπό τη διεύθυνση του αειμνήστου Νικολάου Θαλασσινού και της ομάδας του, οι οποίοι του ενέπνευσαν το πάθος και την μεθοδικότητα στην άσκηση του αντικειμένου. Παράλληλα εκπόνησε την διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φέρει του τίτλο του διδάκτορος. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και έχει βραβευθεί για την πολύτιμη συνεισφορά του στην κλινική έρευνα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της EASD (European Association for the Study of Diabetes) και της Endocrine Society.

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

logo3 Small ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΝΙΑΚΟΣ - Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών